LOMAKOHDE LUONNON RAUHASSA SAIMAAN JÄRVIALUEELLA

Loppu kiireelle.

Jos jotain me suomalaiset kaipaamme lomalta, niin sitä tunnetta, ettei ole kiire mihinkään. Ajatusta siitä, että juuri nyt, tässä hetkessä, on hyvä olla. Ei tarvitse hötkyillä eikä hermostua. Voi nauttia hetkestä.

Mäntyharju on yksi Suomen suosituimpia mökkipaikkakuntia. Eikä ihme. Täällä kun on juuri sitä, mitä me suomalaiset lomalta kaipaamme.

Rauhaa ja hiljaisuutta – kiireetöntä elämistä hetkessä ja luonnon rauhaa silmiin kantamattomiin. Omaa tilaa ja aikaa. Rauhaa hengittää luonnossa.

Sukeltaa tyynellä järvellä lämpimään järviveteen ja pulahtaa pintaan kuin uudelleensyntyneenä.

Korpijärvi on Mäntyharjun suurimpia järvialueita. Sillä on rantaviivaa yhteensä yli 100 km, joten meillä jos missä on tilaa hengittää. Meillä ei tarvitse kyhjöttää kylki kyljessä turistirannoilla.

Maisema Tommolansalmella

Leppoisa luontokohde.
Aito suomalainen elämys.

Korpijärvi

Vähemmän ihmisiä.
Enemmän luontoa.

Korpijärven asutus on harvaa, joten valtaosa maisemistamme on perinteisiä suomalaisia maalaismaisemia.

Kylätiemme kiertelevät pitkin seesteisiä metsämaisemia, poiketen välillä vanhojen perinteisten maatalojen lähelle, välillä alueemme pienten järvien rantaan.

Orava

Pysähdy nauttimaan.

Pyöräilyreittiemme varrella riittää luonnonkauniita pysähdyspaikkoja.

Voit vaikka pitkää piknikin näissä Tommolansalmen luontopolun maisemissa tai käydä marjastamassa tai sienestämässä omassa rauhassa alueemme lukuisilla laajoilla metsäalueilla.

 

Korpijärvi
Korpijärvi

Omaa rauhaa.

Kaikki alueemme matkailuyritysten lomamökit sijaitsevat rauhallisessa metsämaastossa, Korpijärven ja lähijärvien rannoilla.

Mökkilomalla on siksi varmasti luvassa omaa rauhaa ja hiljaisuutta sekä aitoa luontoa, jos sellaista etsit.

Aitoa luontoa.
Oikeaa elämää.

Saimaan vesistöön kuuluvan kirkasvetisen Korpijärven alueella riittää elämää myös metsissä.

Voit ihailla oman mökin portailta oravien leikkiä puissa ja lintujen lentoa järvellä.

Siinäpä se on se suomalaisen mökkiloman ainutlaatuisuus: olet modernilla lomamökillä, yhteydessä maailmaan netin kautta, mutta samalla olet osa ympäröivää luontoa.

Voit milloin tahansa hypätä maailmasta toiseen ja siirtyä ihmettelemään luontodokumenttien sijaan oikeaa elämää.

 

Kettu

Korpijärvi
Korpijärvi

Luonnon monimuotoisuutta.

Täällä on oikeaa elämää, pinnan alla ja sen päällä.

Korpijärvi on yksi Suomen parhaimmista lohijärvistä, ja kalastajat nappaavat säännöllisesti saaliikseen järvestä myös ahvenia, haukia, muikkuja, siikaa, taimenia, järvilohia ja nieriää.

Kuuntele.

Lintuharrastajille löytyy nähtävää Lainjärven lintutornilta, jossa voi bongata erilaisia lokkilajeja, sorsalajeja, haukkalajeja, laulujoutsenia, kaulushaikaroita, tukkasotkia, härkälintuja, silkkiuikkuja ja kurkia.

Kun osaat oikein katsoa ja kuunnella, näet, että meillä on metsät täynnä elämää.

 

Pöllö

Korpijärvi

Aitoja suomalaisia elämyksiä.

Korpijärven alue on Etelä-Suomen harvoja lähes kokonaan valosaasteista vapaita alueita, sillä lähimpiin valaistuihin isoihin asutuskeskittymiin on meiltä kymmenien kilometrien matka.

Meillä jos missä on mahdollisuus nähdä Etelä-Suomen alueella harvinainen kristallinkirkas taivas ja koko tähtitaivaan kirjo. Järvialueemme sopii siksi erinomaiseksi retkikohteeksi etenkin tähtitiedettä tai tähtitaivaan kuvausta harrastaville.

Kesäyömme ovat lempeitä ja valoisia, mutta vasta kirpeänä pakkasyönä näet, millainen kristallinkirkas suomalainen yötaivas oikeasti on.

Tervetuloa nauttimaan Korpijärven aidoista luonnon ihmeistä myös talvisin!

Maisema Tommolansalmella