TERVETULOA JÄRVI-SUOMEEN MÄNTYHARJUN KORPIJÄRVELLE

Korpijärven alueen info

Korpijärven järvialue sijaitsee Järvi-Suomessa Etelä-Savossa, Mäntyharjun kunnan eteläosassa lähellä Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan rajaa.

Järven pinta-ala on noin 30 neliökilometriä, ja sillä on rantaviivaa reilut 100 km.

Korpijärvi kuuluu Saimaan vesistöalueeseen, ja järvialueen läpi kulkee Kouvolan ja Mikkelin välinen valtatie 15.

Meille on matkaa Mäntyharjun keskustasta noin 30 km, Mikkelistä noin 50 km, Kouvolasta noin 60 km, Lappeenrannasta noin 85 km, Lahdesta noin 120 km ja Helsingistä noin 200 km.

Mäntyharju on noin 6 000 asukkaan maalaiskunta ja yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista.

Virkeä retkeily- ja kulttuurikunta Mäntyharju tunnetaan mm. Repoveden kansallispuistosta sekä sinne johtavista vuoden 2015 parhaaksi retkikohteeksi valituista Mäntyharju-Repovesi-reiteistä, Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin kuuluvasta Taidekeskus Salmelan taidekesästä sekä ennen kaikkea sen suosiosta mökkikuntana.

Kunnassa on kaikkiaan yli 800 järveä ja pientä lampea ja lähes 5 000 kesäasuntoa. Mäntyharjulla, jos missä, matkailija pääsee kokemaan aidon suomalaisen järviluonnon kauneuden sekä luonnon rauhallisuuden ja hiljaisuuden – Järvi-Suomen mökkiloman parhaat puolet.

Mäntyharjun ja Korpijärven kartat

Mäntyharjun karttapalvelusta löytyy useampi eri kartta Mäntyharjun alueesta.

Voit valita eri karttatasoja Aineistot-kohdasta.

Opaskartan avulla voi suunnitella esimerkiksi pyöräretkiä Korpijärven ja Mäntyharjun keskustan alueella ja mitata reittien pituudet.

Peruskartasta näkee esimerkiksi Korpijärven vesistön tärkeät merkinnät sekä rantojen syvyyden.

Jos haluat nähdä Mäntyharjun alueen retkeilyreitit, valitse Liikuntapalvelut ja valitse sen jälkeen joko Kesäreitit tai Talvireitit. Kesäreitit-kohdasta löydät seuraavat vaihtoehdot: Patikointi, Maastopyöräreitit, Retkipyöräreitit ja Melontareitit. Talvireitit-kohdasta löydät seuraavat vaihtoehdot: Hiihtoladut, Jääladut, Retkiluistelu ja Talvipatikka.

Huom! Mäntyharjun karttapalvelusta ei löydy kaikki Korpijärven ja lähiseudun retkeilyreittejä. Niistä saa tietoa alueen matkailuyrityksistä.

Yleiskartta Mäntyharjusta ja lähiseudusta löytyy Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä Kansalaisen karttapalvelusta, josta löytyy retkeilyn avuksi esimerkiksi topografinen kartta. Palvelusta voi etsiä Korpijärven alueen kartan syöttämällä osoitteeksi Korpijärven keskellä olevan Lomakeskus Tommolansalmen osoitteen Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju.

Metsähallituksen ylläpitämästä Retkikartta.fi-palvelusta voi hakea karttatietojen lisäksi myös retkeilyyn sopivia kohteita sekä esimerkiksi kalastus- ja metsästyskohteita.

Retkipaikka.fi-palveluun on koottu retkeilijöiden itse kirjoittamia kertomuksia eri retkipaikoista sekä retkipaikkojen osoite- ja koordinaattitietoja. Palvelusta löytyy runsaasti mm. Repoveden kansallispuiston kohdekuvauksia. Palvelusta on saatavilla sovellus Googlen ja Applen sovelluskaupoista.

Retkikohteiden tietoja löytyy myös www.outdooractive.com-palvelusta, joka on Keski-Euroopan suurin luonto- ja liikuntamatkailuportaali. Palvelulla on oma sovellus Outdooractive, jonka voi ladata sovelluskaupoista. Esimerkiksi Repoveden kansallispuiston ja Savitaipaleen reittien retkikartat voi ladata käytettäväksi omalla puhelimella tämän sovelluksen kautta.

Saapumisohjeet Korpijärvelle

Nämä ajo-ohjeet ohjaavat sinut Korpijärven keskelle, Lomakeskus Tommolansalmen kohdalle.

Mäntyharjun suunnasta tuleville:

Aja Mäntyharjun keskustasta tietä nro 368 ja käänny Varpasentielle (tie nro 381). Aja Varpasentietä noin 21 km ja käänny oikealle Kouvolantielle ja aja noin 9 km.

Helsingin ja Lahden suunnasta tuleville:

Aja ensin Kouvolaan ja sieltä Valkealanväylää (tie nro 15) Mikkelin suuntaan noin 57 km.

Kouvolan suunnasta tuleville:

Aja Kouvolasta Valkealanväylää (tie nro 15) Mikkelin suuntaan noin 57 km.

Mikkelin suunnasta tuleville:

Aja Mikkelistä Kouvolantietä (tie nro 15) Kouvolan suuntaan noin 49 km.

Lappeenrannan suunnasta tuleville:

Käänny Kuutostieltä Lappeenrannasta Mikkeliin johtavalle tielle nro 13 ja aja 56 km. Käänny vasemmalle Mäntyharjuntielle (tie nro 381) ja aja 11 km. Käänny sitten vasemmalle Kouvolantielle ja aja noin 9 km.

Mäntyharjun matkailuinfo

Lisätietoa Mäntyharjun matkailukohteista, majoituspaikoista sekä aktiviteeteista löytyy Mäntyharjun kunnan nettisivuilta sekä Mäntyharjun kunnan omilta Visit Mäntyharju -matkailusivuilta.

Lisätietoa Mäntyharjun palveluista saa talvikaudella kirjaston yhteispalvelupisteestä. Matkailuneuvonta palvelee kesällä Mäntyharjun torilla.

Kirjaston yhteispalvelupiste

Lääkärinkuja 2, 52700 Mäntyharju
Avoinna arkisin ma-pe klo 10–15
Puh. +358 447707346 (pvm/mpm)
asiointipiste@mantyharju.fi

Mäntyharjun torin matkailuinfopiste

Savontie 1, 52700 Mäntyharju

Kesäaikaan Mäntyharjun torilla on toisinaan paikalla matkailuneuvoja ja infopisteestä voi ostaa mm. Mäntyharjun sekä Repoveden kansallispuiston karttoja.

Matkailuneuvontapisteen tarkat aukioloaikatiedot löytyvät Mäntyharjun kunnan sivuilta.

Lisätietoa matkailuun liittyvistä asioista voi kysyä myös sähköpostitse osoitteesta matkailu@mantyharju.fi.

Korpijärven alueen matkailuneuvonta

Korpijärven alueen matkailuneuvontapiste on kesäisin Tommolansalmen lomakeskuksessa.

Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju
+358 400 754 835
info (at) tommolansalmi.fi
www.tommolansalmi.fi

Lomakeskuksen kesäravintolassa on saatavilla karttoja ja esitteitä, ja ravintolan henkilökunnalta voi kysyä vinkkejä sekä Korpijärven että laajemmin lähiseudun vierailukohteista.

Visit Lake Korpijärvi -brändi

Visit Lake Korpijärvi -brändi haluaa nostaa esille Korpijärven järvialueen parhaat puolet: kiireettömän ilmapiirin, rauhan ja hiljaisuuden, luonnonkauniin ja eläimistöltään monimuotoisen järvimaiseman sekä alueen lukuisat retkeilymahdollisuudet.

Brändin tarkoituksena on myös tehdä vähemmän tunnetuista pienistä matkailualan yrityksistä ja niiden palveluista matkailijoita kiinnostavia kohteita.

Brändi korostaa suomalaisen luonnon merkitystä matkailuvalttina etenkin kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa sekä painottaa ekologisen ja kestävälle pohjalle rakennetun matkailun merkitystä: Visit Lake Korpijärvi haluaa tehdä lähimatkailusta entistä näkyvämpää ja merkityksellisempää. Siksi Visit Lake Korpijärvi -sivusto antaa mahdollisuuden rakentaa mieluisan loman lähiseudun palvelu- ja aktiviteettitarjonnan perusteella.

Visit Lake Korpijärvi haluaa nostaa esille sen, että onnistunut loma ei vaadi välttämättä ihmeitä – rentouttava loma voi syntyä myös retkistä lähimetsiin.

Visit Lake Korpijärvi -logon tarina

Meillä Korpijärvellä on metsät ja kylät täynnä elämää – ja siitä kertoo myös logomme.

Visit Lake Korpijärvi -brändin logo kuvaa Korpijärven aluetta – kahta järvialuetta sekä sen pohjoisia, itäisiä, eteläisiä ja läntisiä kyliä.

Järvien sininen väri korostaa alueen luonnon puhtautta, värikkäät kylät taas sen ympärillä muistuttavat, että suomalaisilla kylillä on vielä paljon näkemisen arvoista elämää.

 

Visit Lake Korpijärvi logo

Visit Lake Korpijärvi -brändin omistaa Lomakeskus Tommolansalmi.

Brändin tarkoituksena on koota yhden matkailubrändin alle kaikki Mäntyharjun Korpijärvellä ja sen lähiseudulla liikkuville ja matkaileville tarjottava info Korpijärven palveluista ja aktiviteeteista sekä lähiseudun vierailukohde- ja retkeilytarjonnasta.

Brändi ei korvaa alueen matkailuyritysten tai Mäntyharjun kunnan omaa markkinointia eikä alueen matkailuyritysten omia brändejä, vaan ainoastaan tukee niitä.

Visit Lake Korpijärvi -sivusto on Korpijärvellä sekä lähiseudulla majoittuville ja retkeileville tarkoitettu infosivusto alueen palveluista.

Brändin ja sivuston rakentaminen on toteutettu Lomakeskus Tommolansalmen aloitteesta Korpijärven matkailuyritysten yritysryhmähankkeessa vuosina 2018–2020 osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020.

Hankkeen rahoitus on saatu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Eurooppa investoi maaseutualueisiin -rahastosta.

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston logo

Sivuston ylläpito

Sivuston ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa Korpijärvellä toimiva matkailuyritys Lomakeskus Tommolansalmi.

Lomakeskus Tommolansalmi
Kouvolantie 2216
52700 Mäntyharju

GSM +358 400 754 835
info (at) tommolansalmi.fi
www.tommolansalmi.fi

Sisällön ja Visit Lake Korpijärvi -brändin tekijänoikeudet

Kaikki sivuston sisältö on tekijänoikeuden alaista sisältöä.

Sivuston sisällön (pl. osa valokuvista) tekijänoikeudet sekä Visit Lake Korpijärvi -logon ja brändin tekijänoikeudet omistaa Lomakeskus Tommolansalmi.

Kaikki sivuston sisältöön tai Visit Lake Korpijärvi -brändiin liittyvät tiedustelut voi osoittaa Tommolansalmelle.

Valokuvien tekijäoikeudet ja lupa niiden käyttöön

Sivuston kuvituskuvat ovat tekijänoikeuden alaista sisältöä eikä niiden käyttö ole sallittua ilman kuvan haltijan lupaa.

Sivuston kuvituskuvina (etenkin yritysten omissa esittelyissä) on käytetty Mäntyharjun ja lähiseudun yritysten omia valokuvia sekä useiden eri valokuvaajien kuvia. Valtaosa sivuston luontokuvista on Lomakeskus Tommolansalmen oman kuvapankin kuvia.

Kuvien käytöstä tällä sivustolla on sovittu erikseen yritysten ja kuvaajien kanssa, eikä kuvia saa käyttää muissa yhteyksissä ilman kuvan haltijan lupaa.

Kuvien käyttöoikeuksista ja käytöstä voi kysyä lisätietoa Tommolansalmelta.