ETELÄ-SAVON JA MIKKELIN ALUEEN KOHTEET

Saimaan rantakaupunki Mikkeli on reilun 50 000 asukkaan virkeä Etelä-Savon maakuntakeskus. Mikkeli ja sen lähiseutu sijaitsevat reilun puolen tunnin matkan päässä Korpijärveltä.

Mikkelin alue tunnetaan etenkin monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan sekä alueen kartanoiden ja maaseutukohteiden herkullisista lähiruokaa tarjoavista ravintoloista.

Mikkeli ja sen lähialueet ovat mitä mainioin päiväretkikohde esimerkiksi lapsiperheille. Perheille suosittelemme päiväretkeä Visulahden huvipuistoon. Samalla reissulla voi käydä tutustumassa esimerkiksi Mikkelin keskustan tarjontaan sekä Kenkäveroon, Suomen suurimpaan pappilaan sekä sen käsityömyymälöihin ja näyttelyihin.

Historiasta kiinnostuneille ehdoton noin puolen päivän mittainen päiväretkikohde on Astuvansalmen tuhansia vuosia vanhat kalliomaalaukset Ristiinassa, ja Korpijärven lähiseudulta retkeilyreittiä etsiville suosittelemme Irja Hannosen luontopolkua.

Lisätietoa sekä valokuvia, karttoja ja reittitietoja Etelä-Savon ja Mikkelin kohteista löytyy Visit Mikkeli -palvelusta.

Mikkelin alueen kohteita on myös esitelty Mikkelin seutuesitteessä (PDF). Katso myös muut Mikkelin seudun esitteet Visit Mikkelin sivuilta!

MIKKELIN JA LÄHISEUTUJEN KOHTEET

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Ilmaisia palveluja Perheille sopiva kohde

ASTUVANSALMEN KALLIOMAALAUKSET

Osoite: Suurlahdentie 2039, 52360 Ristiina
Parkkipaikka: Suurlahdentie 2039, 52360 Ristiina
Reitin pituus: Alle 3 km suuntaansa
Avoinna: Ympäri vuoden

Astuvansalmen kalliomaalaukset sijaitsevat Yöveden rannalla Ristiinassa, Mikkelissä. Maalaukset ovat noin 4 500-6 000 vuotta vanhoja, ja ne ovat Pohjois-Euroopan suurimpia.

Kallioihin on maalattu punamullalla yli 65 kuvaa – mm. eläimiä, ihmisiä, tassunjälkiä ja veneitä. Kallion päälle kiivetessä on mahdollista nähdä maisema hyvin samanlaisena kuin se oli maalauksia tehdessä – ilman näkyviä ihmisen jättämiä jälkiä.

Huom! Alueen kallioilla on todella korkeita useiden metrien pudotuksia, joten kallioilla on liikuttava pienten lasten kanssa erityisen varoen.

Maalauksille pääsee metsän läpi kulkevan vajaan 3 km mittaisen luontopolun kautta. Auton voi jättää Suurlahdentien varressa olevalle parkkipaikalle. Reitti sopii myös lapsille.

Alueella on taukopaikka ja kuivakäymälä sekä venelaituri.

Maalauksille on myös mahdollista mennä veneellä tai meloen tai alueen matkailuyrityksen järjestämällä risteilyllä.

Lisätietoa kohteesta löytyy Visit Mikkeli -sivustolta.

Kohteesta on myös kirjoitettu pari esittelyä Retkipaikka-sivustolle: esittely 1, esittely 2.

Irja Hannosen luontopolku

Ilmaisia palveluja Perheille sopiva kohde

IRJA HANNOSEN LUONTOPOLKU JA KARKAUKSEN MAITOTIE

Osoite: Karkauksentie 910, 52830 Suomenniemi
Parkkipaikka: Karkauksentie 910, 52830 Suomenniemi
Reitin pituus: 3,8 km (1-2 h)
Avoinna: Ympäri vuoden

Suomenniemellä, noin 20 km päässä Korpijärveltä sijaitsevaa Karkauksentietä (pituus noin 10 km) kutsutaan alueen kauneimmaksi maitotieksi. Se on erittäin kaunis pieni hiekkatie, josta on näkymiä erilaisiin metsiin ja Kuolimo-järvelle.

Tien varrella on lähes 200 vuotta vanha Ripatin mylly (Karkauslahden ja Mustalammin välisen ojan varressa, suunilleen kohdalla Karkauksentie 930) sekä paikkakunnalla eläneen Irja Hannosen muistoksi rakennettu luontopolku. Myllyssä toimii yksityinen museo, jossa on kesällä vaihtuvia näyttelyitä.

Irja Hannosen luontopolku sijaitsee tien varrella Kuituran luonnonsuojelualueella, Kuolimo-järven rannassa.

Reitin varrella näkee erilaisia kasveja ja eläimiä. Reitin alusta voi lainata mukaan reittikortin, jossa on tietoa reitistä.

Luontopolun varrella on Kuituran taukopaikka, jossa on laavu ja ulko-wc. Ota mukaan omat tulentekovälineet. Roskat tulee ottaa mukaan, koska alueella ei ole jätehuoltoa.

Reitti on paikoin haastava, joten reitti ei sovi aivan pienimmille lapsille.

Lisätietoa kohteesta löytyy Visit Mikkeli -sivustolta.

Kohteesta on kirjoitettu myös esittely Retkipaikka-sivustolle.

Kohteen karttalinkki löytyy Maanmittauslaitoksen kartasta.

Luontopolun kartta (PDF)

Huvipuisto

Facebook-ikoni YouTube-ikoni Maksullisia palveluja Perheille sopiva kohde

VISULAHDEN HUVIPUISTO

Osoite: Visulahdentie 1, 50180 Mikkeli
Puhelin: +358 (0)15 18281
Sähköposti: info.visulahti (at) puuhagroup.com
Avoinna: Huvipuisto kesäkuun alusta elokuun puoliväliin, Xon-puisto toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, vahakabinetti ympäri vuoden

Visulahti on Mikkelissä sijaitseva koko perheen huvipuisto, jossa on useampi eri kohde.

Dinosauriasta löytyy lukuisia kiipeily-, hyppimis- ja seikkailupaikkoja sekä vesipuistoalue.

HyperDinon avaruusaiheisessa sisäseikkailupuistossa on kiipeilyratoja, pomppupaikkoja ja liukumäkiä sekä taitopelialue.

Molemmat huvipuistoalueet sopivat sekä pienemmille että kouluikäisille lapsille.

Vahakabinetissa on nähtävillä noin 80 kuuluisaa henkilöä, ja Xon-puistossa voi kokeilla lukuisia vauhdikkaita elämyksiä extreme-laitteissa. Xon soveltuu erityisesti nuorille ja aikuisille.