ELÄMYKSIÄ JA KULTTUURIA SAIMAAN RANNALLA

Luontonähtävyyksiä ja kulttuuria muinaisajoista nykypäivään

Etelä-Savon ja Mikkelin alueen kohteet

Saimaan rantakaupunki Mikkeli on reilun 50 000 asukkaan virkeä Etelä-Savon maakuntakeskus. Mikkeli ja sen lähiseutu sijaitsevat reilun puolen tunnin matkan päässä Korpijärveltä.

Mikkelin alue tunnetaan etenkin monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan sekä alueen kartanoiden ja maaseutukohteiden herkullisista lähiruokaa tarjoavista ravintoloista.

Mikkeli ja sen lähialueet ovat mitä mainioin päiväretkikohde esimerkiksi lapsiperheille. Perheille suosittelemme päiväretkeä Visulahden huvipuistoon. Samalla reissulla voi käydä tutustumassa esimerkiksi Mikkelin keskustan tarjontaan sekä Kenkäveroon, Suomen suurimpaan pappilaan sekä sen käsityömyymälöihin ja näyttelyihin.

Historiasta kiinnostuneille ehdoton noin puolen päivän mittainen päiväretkikohde on Astuvansalmen tuhansia vuosia vanhat kalliomaalaukset Ristiinassa, ja Korpijärven lähiseudulta retkeilyreittiä etsiville suosittelemme Irja Hannosen luontopolkua.

Lisätietoa sekä valokuvia, karttoja ja reittitietoja Etelä-Savon ja Mikkelin kohteista löytyy Visit Mikkeli -sivustolta.

Katso myös Mikkelin alueen kohteiden esittely Visit Mikkelin esitteistä!

VAIHTUVIA JÄRVIMAISEMIA SAIMAAN RANNOILLA

Etelä-Savon nähtävyydet ja retkeilyreitit sijoittuvat Saimaan järvialueen vaihteleviin maastoihin, kallioisille rannoille ja sokkeloisiin järvimaisemiin. Jopa neljännes maakunnan pinta-alasta on vettä, joten alueen 4 600 yli hehtariin kokoista järveä ovat mitä mainioin päiväretkikohde.

Etelä-Savon alueelta löytyy merkkejä ihmisten asumuksista ja tekemisistä aina muinaisajoista lähtien. Siksi Astuvansalmen kalliomaalaukset ja muut alueen muinaiset nähtävyydet ovat mitä mainioin tapa käydä kurkistamassa edes hetkellisesti muinaisen Suomen elämään ja järvimaisemiin.

Vierailukohteita

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Mikkeli, Ristiina, Hirssaari
Noin 49 km (noin 45 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 2-3 h
Reitin pituus: Alle 3 km/suunta
Lapsiperheille sopiva kohde

Irja Hannosen luontopolku

Irja Hannosen luontopolku

Suomenniemi, Karkaus
Noin 20 km (16 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 1-2 h
Reitin pituus: Noin 3,8 km
Lapsiperheille sopiva kohde

Visulahden huvipuisto

Visulahden huvipuisto

Mikkeli, Visulahti
Noin 54 km (45 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 2 h
Lapsiperheille sopiva kohde