HISTORIALLISIA RETKIKOHTEITA JA LUONNONKAUNIITA RETKEILYREITTEJÄ

Koko perheelle sopivia luontoretkikohteita

Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan alueen kohteet

Etelä-Karjalan alueelle ja sen keskukseen, Saimaan rannalla sijaitsevaan Lappeenrannan satamakaupunkiin, on Korpijärveltä noin tunnin matka. Kaupunki tunnetaan esimerkiksi vanhasta linnoitusalueesta, kaupungin kesäisestä keskuksesta Lappeenrannan satamasta sekä kesäaikaan avoinna olevasta Suomen suurimmasta hiekkalinnasta.

Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan alueen matkailutarjonta löytyy Visit Lappeenranta -sivustolta ja Visit Savitaipale -sivustolta sekä GoSaimaa-sivustolta.

Korpijärveltä katsoen Etelä-Karjalan lähimmät matkailukohteet löytyvät Kuolimo-järven rannalla sijaitsevalta Savitaipaleelta, jossa on kauniita retkeilyreittejä sekä keskustan alueella että lähiseudulla. Korpijärveltä on Savitaipaleen keskustaan matkaa noin 40 minuuttia.

Korpijärveltä lähtiessä kannattaa suunnata etenkin kolmeen eri kohteeseen: joko keskustan läheisyyteen koko päivän patikointireissulle Lepänkannon ulkoilualueelle, josta löytyy Jääkauden jäljet -patikointireitti sekä historiallinen asumus, parin tunnin patikointireissulle Orrainpolulle Savitaipaleen pohjoisosiin tai parin tunnin vierailulle Partakosken ja Kärnäkosken historiallisiin linnoitus- ja koskimaisemiin.

Alueen retkeilykohteet ja niiden tiedot löytyvät myös Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön retkeilysivustolta sekä Saimaa GeoPark -sivustolta.

Lisää Etelä-Karjalan alueen retkikohteita ja nähtävyyksiä löytyy GoSaimaa-sivulta löytyvästä GoSaimaa-esitteestä: https://gosaimaa.com/yhteistyokumppaneille/infopankki/

KORKEITA SALPAUSSELÄN HARJUJA JA KAUKAISUUTEEN KANTAVIA JÄRVIMAISEMIA

Etelä-Karjalan alueelta löytyy huikeita järvimaisemia silmiinkantamattomiin. Alueen luonnolle ovat tyypillisiä Salpausselän harjut sekä harjuilta avautuvat laajat näkymät Saimaan vesistöalueille. Viidesosa Etelä-Karjalan alueesta on vesistöjä ja vesistöt ovat pääsääntöisesti kirkasvetisiä.

Retki Etelä-Karjalan jylhiin järvimaisemiin on siis ehdottomasti kokemisen arvoinen asia, ja järvialueeseen kannattaa käydä tutustumassa mahdollisuuksien mukaan myös erilaisilla risteilyillä.

Etelä-Karjalan nähtävyyksiin kuuluu myös monta historiallisesti arvokasta miljöötä, joissa on mahdollisuus päästä sukeltamaan suomalaisten historiaan aina muinaisajoista alkaen. Historiallisista nähtävyyksistä löytyy paikan päällä runsaasti lisätietoa, joten retkeillessä kannattaa varata aikaa myös retkeilyreittien infotauluihin tutustumiseen.

Vierailukohteita

Kärnäkosken lotjasatama

Kärnäkosken linnoitusalue, mylly ja vanha lotjasatama

Savitaipale, Kärnäkoski
Noin 47 km (noin 45 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Partakoski

Partakosken koski- ja satama-alue

Savitaipale, Partakoski
Noin 46 km (noin 45 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Noin 1 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Jääkauden jäljet -reitti

Jääkauden jäljet -retkeilyreitti

Savitaipale, Kuolimo / Lepänkannon ulkoilualue
Noin 47 km (noin 40 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Noin 4 h
Reitin pituus: Noin 15-17 km
Lapsiperheille sopiva kohde

Orrainpolku

Orrainpolku-retkeilyreitti

Savitaipale, Kuolimo / Orrai
Noin 40 km (noin 40 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 2-3 h
Reitin pituus: Noin 7-10 km
Lapsiperheille sopiva kohde