TAIDETTA, KULTTUURIA JA KOKO PERHEEN RETKEILYREITTEJÄ

Aktiviteetteja ja palveluja järvimaisemissa

Mäntyharjun keskustan kohteet

Mäntyharjun keskusta on täynnä elämää etenkin kesäaikaan, ja tarjolla on sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia että tekemistä lapsiperheille.

Keskustan alueella tapahtumien keskipiste on etenkin Mäntyharjun tori (Savontie 1, 52700 Mäntyharju), jossa on paitsi useita torimyyjien kojuja, myös säännöllisesti erilaista kesäohjelmaa.

Kulttuurin harrastajille ja Suomen historiasta kiinnostuneille suosittelemme ehdottomasti vierailua kesäisin avoinna olevaan Taidekeskus Salmelaan sekä vieressä olevalle Iso-Pappilan museoalueelle. Molemmissa kohteissa on myös tekemistä lapsille, joten ne sopivat myös lapsiperheille parin tunnin päiväretkikohteiksi. Samalla reissulla voi käydä retkellä museoalueen takana, Nuoliniemen laavulla.

Keskustan alueella lapsiperheiden ehdoton suosikki on metsäleikkipuisto, josta voi suunnata vaikka alle kilometrin päässä olevalle Mäntyharjun torille välipalalle.

Keskustan kohteiden lähellä on useita ravintoloita, joista moni sopii myös lapsiperheiden taukopaikaksi. Katso keskustan ravintolat ja ruokailupaikat Mäntyharjun ravintolat -sivulta.

Lisätietoa sekä valokuvia kohteista löytyy Visit Mäntyharju -palvelusta.

Lisätietoa Mäntyharjun retkeilykohteista ja urheilumahdollisuuksista löytyy myös Mäntyharjun kunnan nettisivulta Vapaa-aika ja kulttuuri -osiosta.

Vinkkejä lomanviettoon Mäntyharjun alueella löytyy myös paikallisen sanomalehtemme Pitäjänuutisten sähköisestä kesälehdestä, joka julkaistaan aina alkukesästä!

RETKEILYÄ JÄRVENRANTAMAISEMISSA

Mäntyharjun keskusta lähiseutuineen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yhdistää kulttuuri- ja luontoretki sekä viettää kiireetön päivä Mäntyharjun järvenrantamaisemissa.

Kesäisen päiväretken voi aloittaa tutustumalla alueen historiallisiin nähtävyyksiin sekä kulttuuritarjontaan, mutta sen jälkeen retkeä voi jatkaa vesistöjen varsilla kulkeville luontopoluille, jossa voit pitää eväsretken vaikka alueen laavuilla. Keskustan alueen monipuolinen ruokailutarjonta mahdollistaa myös pysähtymisen syömään keskustan ravintoloissa tai herkuttelemaan kesäisillä herkuilla Mäntyharjun torilla.

Järvenrantamaisemissa kannattaa retkeillä myös talvisin, sillä jäätilanteen salliessa järven jäälle voi mennä luistelemaan, hiihtämään tai ajamaan maastopyörällä.

Vierailukohteita

Metsäleikkipuisto

Kisalan urheilupuisto ja metsäleikkipuisto

Mäntyharju
Noin 30 km (25 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Kurkiniemi

Kurkiniemen alue

Mäntyharju
Noin 30 km (25 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela ja Immon luontopolku

Mäntyharju
Noin 33 km (27 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Iso-Pappilan museoalue

Iso-Pappilan museoalue ja Pappilanniemen ulkoilualue

Mäntyharju
Noin 32 km (28 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde