RETKEILYÄ JA LUONNONRAUHAA

KORPIJÄRVEN KOHTEET JA AKTIVITEETIT

Korpijärven järvialueen aktiviteetit painottuvat luonnossa liikkumiseen yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Alueella on mahdollisuus harrastaa monia urheilulajeja luonnossa liikkuen. Yksi suosituimmista luontoaktiviteeteista on kalastus. Korpijärvi tunnetaan yhtenä Suomen parhaista lohivesistä, mutta järvestä saa kalastettua myös haukea, ahventa, siikaa sekä muita kalalajeja.

Maastopyörillä pääsee polkemaan hyväkuntoisia sora- ja hiekkateitä useampaa eri reittiä, ja alueelle piilotetuissa geokätköissä riittää etsittävää koko perheelle moneksi tunniksi. Koko perheen retkivaihtoehdoksi sopii myös veneretki soutuveneellä tai kanootilla Korpisaareen, jossa on taukopaikka laavuineen. Etenkin nuoret innostuvat meillä myös opettelemaan suppailua vuokrattavien sup-lautojen kanssa.

Meille tullaan myös marjastamaan ja sienestämään, sillä järvialueellamme on runsaasti asumattomia metsäalueita, joiden marja- ja sienisadossa riittää poimittavaa isommallekin joukolle.

Talvisin Halmeniemen ja Valtolan kylässä on hiihtoladut ja lähin luistelupaikka löytyy Valtolan entiseltä koululta. Myös järven jäälle pääsee hiihtämään, luistelemaan tai vaikka potkukelkkailemaan jää- ja lumitilanteen niin salliessa. Järven runsas kalakanta mahdollistaa talvisin myös erinomaiset saaliit pilkkimällä.

Korpijärven matkailuyrittäjät tarjoavat paljon tekemistä myös lapsiperheille.

Vuokrattavien lomamökkien yhteyteen on rakennettu leikkipaikkoja, keinuja ja pelikenttiä ja yrittäjiltä saa lainaan erilaisia sisäpelejä ja ulkopelejä.

Järvialueen mökeillä pääsee myös kokeilemaan perinteisiä suomalaisia mökkilajeja kuten tikanheittoa tai mölkkypeliä sekä talvisin esimerkiksi napakelkkailua ja mäenlaskua.

Tarkemmat tiedot matkailuyritysten tarjolla olevista aktiviteeteista löytyvät jokaisen yrityksen omilta kotisivuilta.