KALASTA AHVENIA, HAUKIA, MUIKKUJA, SIIKAA, TAIMENIA JA LOHIA

Monipuoliset kalastusmahdollisuudet ympäri vuoden

Kalastus Korpijärvellä

Saimaan vesistöön kuuluva kirkasvetinen ja vedenlaadultaan erinomainen Korpijärvi tunnetaan erinomaisena kalastuspaikkana, josta saa kalastettua esimerkiksi ahvenia, haukia, muikkuja, siikaa, taimenia, järvilohia ja nieriää. Järvi on yksi Suomen parhaista lohijärvistä.

Järven parhaista kalapaikoista saa vinkkejä alueen matkailuyrittäjiltä.

Järven pinta-ala on noin 30 neliökilometriä, ja sillä on rantaviivaa reilut 100 km. Järven keskisyvyys on 10 metriä.

Korpijärvi jakautuu kahteen alueeseen, joita kapea Tommolansalmi yhdistää. Järvialueelta toiselle siirrytään Tommolansalmen kohdalla pienen sillan ali, jonka korkeus on vain 1,6 metriä, joten se soveltuu vain pienempien veneiden käyttöön.

Itäisellä puolella oleva Halmeniemenselkä sekä läntisellä puolella olevan Valtolanselän pohjoispuoli ovat avoimia vesialueita.

Valtolanselän eteläosassa on taas paljon pieniä saaria.

Jos haluat tuoda oman veneesi mukaan Korpijärvelle, Lomakeskus Tommolansalmen (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju) kesäravintolan vieressä on veneenlaskuluiska sekä vierasvenelaituri veneitä varten.

Korpijärven alueen kalastusrajoituksista saa tietoa Maa- ja metsätalousministeriön kalastusrajoitus.fi-palvelusta. Palvelussa näkyvät rajoitukset on selitetty tällä sivulla: https://kalastusrajoitus.fi/#/info/palvelussa

Korpijärvellä on tällä hetkellä kalastuksenkielto itäosassa, järven lasku-uomassa Sulunlahden ja sen lähellä olevien koskien kohdalla, sillä ne ovat taimenen kutualuetta.

Kalastusrajoituksista saa tietoa myös paikallisilta matkailuyrittäjiltä kalastuslupaa ostettaessa.

Pilkkiminen talvella

Järven jääpeite on talvisin keskimäärin noin 40 cm, joten järvellä pystyy pilkkimään talvisin monessa paikassa. Kysy paikallisilta matkailuyrittäjiltä järven jäätilanteesta ja pilkkimiskauden alku- ja loppuajankohdasta.

Lisätietoa Korpijärvestä

Lisätietoa järvestä löytyy Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämästä Järviwiki-palvelusta: Korpijärvi

Lohiongintapaikka

Korpijärven alueella sijaitsevalla lohiongintapaikalla voi onkia päiväluvalla yhden kirjolohen. Kalastukseen saa käyttää yhdellä päiväluvalla yhtä onkea.

Saalis tulee merkitä lammen rannassa sijaitseviin vihkoihin.

Päiväluvan voi ostaa alueen matkailuyrittäjiltä:

Lomakeskus Tommolansalmi (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju, puh. +358 400 754 835)

Kalastusluvat ovat ostettavissa kesäisin lomakeskuksen kesäravintolasta toukokuun lopusta elokuun loppuun. Talvikaudella kalastusluvat ovat ostettavissa erikseen sovittaessa.

Kapiaisen lomamökit (Haapiontie 87, 52850 Halmeniemi (Mäntyharju), puh. +358 400 750 639 tai +358 400 926 001)

Lammen ylläpidosta ja valvonnasta vastaa Halmeniemen vesialueosakaskunta, joka suorittaa lammella säännöllistä valvontaa. Luvattomasta kalastuksesta määrätään rikesakko.

Kysy ajo-ohjeet ongintapaikalle paikallisilta matkailuyrittäjiltä.

 

Kalastusvälineiden vuokraus

Korpijärvelle majoittuvat matkailijat voivat lainata ja vuokrata kalastusvälineitä paikallisilta matkailuyrityksiltä.

Kalastusvälineitä on kuitenkin lainattavissa ja vuokrattavissa vain rajallinen määrä, joten kalastusvälineet kannattaa varata mielellään jo ennen lomaa. Lainaus onnistuu toki vaikka samana päivänäkin, jos välineitä on vaan vapaana.

Kalastusreissua varten tarvittavat pelastusliivit kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan varata etukäteen, jotta saatavilla on varmasti oikeita kokoja.

Lomakeskus Tommolansalmi tarjoaa omille asiakkailleen mato-onget ja pilkkivälineet lainaan ilmaiseksi. Tarjolla on myös toisinaan vuokrattavia kalastusvälineitä.

Samasta paikasta voi ostaa matoja ongintaa varten sekä samalla voi maksaa kalastusluvan Korpijärvelle.

Kalastusluvat Korpijärvelle

Jos haluat onkia Korpijärvellä, sinun tulee maksaa kalastuksenhoitomaksu (koskee 18–64-vuotiaita) sekä ostaa lisäksi kalastuslupa.

Kalastuslupa tarvitaan virvelöintiin, uisteluun sekä verkkokalastukseen. Pilkkimiseen ja mato-ongintaan ei tarvita kalastuslupaa.

Kalastuksenhoitomaksun maksaminen

Kalastuksenhoitomaksun (1 vrk, 7 vrk tai koko vuosi) voi ostaa esimerkiksi Metsähallituksen verkkokaupasta tai R-Kioskilta.

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen, mutta sen voi ostaa myös toiselle henkilölle. Ostettaessa lupaa tulee ilmoittaa henkilön nimi, yhteystiedot ja syntymäaika (ei henkilötunnusta).

Maksukuitti on pidettävä mukana kalastettaessa ja pyydettäessä näytettävä viranomaiselle tai kalastuksenvalvojalle paperisena, muovisena tai sähköisenä.

Kalastuslupia Korpijärvelle voi ostaa paikallisilta matkailuyrittäjiltä.

Kalastuslupien myyjät

Lomakeskus Tommolansalmi (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju, puh. +358 400 754 835)

Kalastusluvat ovat ostettavissa kesäisin lomakeskuksen kesäravintolasta toukokuun lopusta elokuun loppuun. Talvikaudella kalastusluvat ovat ostettavissa erikseen sovittaessa.

Kapiaisen lomamökit (Haapiontie 87, 52850 Halmeniemi (Mäntyharju), puh. +358 400 750 639 tai +358 400 926 001)

Kalastusluvat ovat ostettavissa ympäri vuoden verkoille ja virvelille Korpijärven alueelle.

Lisätiedot

Lue lisää kalastuksesta ja kalastusrajoituksista Korpijärvellä sekä kalastusluvista ja niiden hinnoista Korpijärvi-Kuolimo-sivulta.