RETKEILYÄ, KULTTUURIA JA HISTORIAA JÄRVI-SUOMEN MAISEMISSA

Tekemistä ja nähtävää ympäri vuoden

Aktiviteetteja ja vierailukohteita Korpijärvellä ja lähiseudulla

Korpijärvi sijaitsee virkeänä kulttuuri- ja retkeilykuntana tunnetussa Mäntyharjussa, lähellä Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan upeita retkeilyreittejä ja nähtävyyksiä.

Mäntyharjun tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde ympäri vuoden. Vierailun arvoinen kohde on myös Mäntyharju-Repovesi-retkeilyreitit, jotka palkittiin vuoden retkikohteena vuonna 2015.

Kesäaikaan Mäntyharju tarjoaa myös runsaasti kulttuurinähtävyyksiä: Taidekeskus Salmelan taidekesä on yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista ja elokuussa järjestettävä Ilokuvafestivaali kokoaa Mäntyharjulle elokuvaharrastajia ympäri Suomen.

Lähiseudultamme löytyy myös useita kauniita retkeilyreittejä, jotka sopivat myös lasten kanssa patikointiin, kuten Savitaipaleen Kuolimo-järven alueella sijaitsevat retkeilyreitit.

Etelä-Savosta, Kymenlaaksosta ja Etelä-Karjalasta löytyy nähtäväksi myös historiallisia kartanoita ja muita merkittäviä historiallisia kohteita.

Ristiinasta löytyvät Astuvansalmen tuhansia vuosia vanhat kalliomaalaukset, ja Savitaipaleella ovat Kärnäkosken linnoitukset rauniot. Ja jos jaksat ajaa noin tunnin ajomatkan päähän Lappeenrantaan, voit tutustua Lappeenrannan linnoitukseen ja sen nähtävyyksiin.

Vierailukohteita

Korpijärvi

Korpijärven kohteet ja aktiviteetit

Tee retki meloen tai soutaen lähisaareen, pyöräile rauhallisissa järvenrantamaisemissa, etsi geokätköjä tai kokeile suppailua!

Mäntyharju

Mäntyharjun keskustan kohteet ja aktiviteetit

Koe Suomen suosituimpiin kulttuuritapahtumiin kuuluva taidekeskuksen taidekesä ja retkeile keskustan kauniissa järvenrantamaisemissa!

Mäntyharju

Mäntyharjun maaseudun kohteet ja aktiviteetit

Retkeile kävellen tai meloen Mäntyharjun suosituilla retkeilyreiteillä ja maistele maakunnan parhaimpia lähiruokaherkkuja!

Repovesi

Repoveden kansallispuisto Mäntyharjulla

Retkeile yhdessä Etelä-Suomen suosituimmista kansallispuistosta ja kokeile niin aktiiviliikkujille kuin perheillekin sopivia melonta- ja patikointireittejä.

Etelä-Savo

Etelä-Savon ja Mikkelin alueen kohteet ja aktiviteetit

Tutustu alueen historiallisiin kohteisiin ja nauti kulttuurielämyksistä ja kauniista luontopoluista Mikkelin seudulla!

Kymenlaakso

Kymenlaakson ja Kouvolan alueen kohteet ja aktiviteetit

Tutustu Unescon maailmanperintökohde Verlaan, näe Kymenlaakson kauniit erämaa-alueet ja huvittele koko perheen voimin Kouvolassa!

Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan alueen kohteet ja aktiviteetit

Retkeile historiallisissa linnoitusmaisemissa ja Etelä-Karjalan kauneimmilla retkeilyreiteillä.

Lisää kohteita lähiseudulla