LUONNONRAUHAA, RETKEILYÄ, KULTTUURIA JA HISTORIAA

VIERAILUKOHTEITA JA AKTIVITEETEJA KORPIJÄRVELLÄ JA LÄHISEUDULLA

Korpijärvi sijaitsee virkeänä kulttuuri- ja retkeilykuntana tunnetussa Mäntyharjussa, lähellä Etelä-Savon, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan upeita retkeilyreittejä ja nähtävyyksiä.

Mäntyharjun tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista, Repoveden kansallispuisto, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde ympäri vuoden. Vierailun arvoinen kohde on myös Mäntyharju-Repovesi-retkeilyreitit, jotka palkittiin vuoden retkikohteena vuonna 2015.

Kesäaikaan Mäntyharju tarjoaa myös runsaasti kulttuurinähtävyyksiä: Taidekeskus Salmelan taidekesä on yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista ja elokuussa järjestettävä Ilokuvafestivaali kokoaa Mäntyharjulle elokuvaharrastajia ympäri Suomen.

Lähiseudultamme löytyy myös useita kauniita retkeilyreittejä, jotka sopivat myös lasten kanssa patikointiin, kuten Savitaipaleen Kuolimo-järven alueella sijaitsevat retkeilyreitit.

Etelä-Savosta, Kymenlaaksosta ja Etelä-Karjalasta löytyy nähtäväksi myös historiallisia kartanoita ja muita merkittäviä historiallisia kohteita.

Ristiinasta löytyvät Astuvansalmen tuhansia vuosia vanhat kalliomaalaukset, ja Savitaipaleella ovat Kärnäkosken linnoitukset rauniot. Ja jos jaksat ajaa noin tunnin ajomatkan päähän Lappeenrantaan, voit tutustua Lappeenrannan linnoitukseen ja sen nähtävyyksiin.

 

LISÄÄ KOHTEITA LÄHISEUDULLA