RETKEILYÄ, GEOKÄTKÖJÄ JA VALOKUVAUSTA MAALAISMAISEMASSA

Retkeilyvaihtoehtoja aina pienistä poluista pidempiin geokätköilyretkiin

Retkeily Korpijärvellä ja lähiseudulla

Korpijärven järvialueella on erinomaiset retkeilymahdollisuudet. Tarjolla on kymmeniä kilometrejä pyöräilyyn ja lenkkeilyyn sopivia sora- ja hiekkateitä, ja vähäisen liikenteen takia alueen teille uskaltaa lähteä myös pienten lasten kanssa.

Alueelta löytyy myös lukuisia idyllisiä kuvauspaikkoja valokuvausta harrastaville, kuten alueen luontopolut ja Puhinkosken alue.

Lisätietoa Korpijärven retkikohteista löytyy Korpijärven pyöräilyreitit -sivulta sekä Kalastus Korpijärvellä -sivulta.

Retkipaikat ja luontopolut

Korpisaari Korpijärvellä

KORPISAAREN RETKIPAIKKA

Korpijärven itäisellä puolella, Halmeniemenselällä, on retkeilyyn sopiva asumaton Korpisaari.

Saari soveltuu erinomaiseksi parin tunnin retkikohteeksi veneellä, kanootilla tai suppaillen.

Alueella on osan vuodesta käytettävissä laituri. Paikalliset matkailuyrittäjät osaavat kertoa, milloin laituri on käytettävissä.

Korpisaaren eteläpäässä on kotakeittiöllä varustettu kota, nuotiopaikka sekä ulko-wc, joten voit ottaa omat evääsi mukaan ja pitää saaressa piknikin. Ota varmuuden vuoksi tulentekovälineet mukaasi; alueelta löytyy valmiina vain polttopuut (saatavuus ei ole varmaa ruuhka-aikoina). Lomakeskus Tommolansalmi myy toisinaan valmista polttopuupakettia retkelle. Tarkista kuitenkin ennen tulen tekemistä mahdollinen metsäpalovaroitus.

Korpijärven kartan löydät esimerkiksi Mäntyharjun karttapalvelusta ja Karttapaikasta. Syötä Karttapaikan hakuun esimerkiksi Korpisaaren lähellä olevan Lomakeskus Tommolansalmen osoite Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju, niin näet, mistä Korpisaari löytyy ja millainen vesistöalue sitä ympäröi. Kun taas etsit Mäntyharjun karttapalvelusta Korpijärven alueen ja valitset karttatasoksi Ulkoilukartan, näet merkinnän Korpisaaren taukopaikan sijainnista.

Tommolansalmen luontopolku

TOMMOLANSALMEN LUONTOPOLUT JA SAUVAKÄVELYREITTI

Lomakeskus Tommolansalmen (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju) vastapäätä Korpijärven rannalla on kaunis järven rannalla kulkeva pieni luontopolku. Idyllinen luontopolku sopii hyvin luontokuvausta harrastaville kuvauskohteeksi, sillä luontopolulta voi hyvällä tuurilla nähdä esimerkiksi Tommolansalmella pesivät joutsenet.

Lyhyt luontopolku päättyy vanhaan rantaan, jossa on aiemmin ollut silta, ja joka sopii vaikka koko perheen piknik-retkipaikaksi.

Auton voi jättää parkkiin lomakeskuksen parkkipaikalle.

Tommolansalmelle majoittuvien käytössä on myös camping-alueen takaosasta, puusaunan takaa lähtevä pieni järvenrantapolku, joka kulkee kohti Tommolan lavan aluetta.

Lomakeskuksen välittömässä läheisyydessä on aloittelijallekin sopiva sauvakävelyreitti. Reitistä voi kysyä vinkkejä Tommolansalmen kesäravintolasta.

Puhinkoski

PUHINKOSKI

Pieni Puhinkoski sijaitsee Korpijärven itäisessä osassa, Halmeniementien ja Pitkälammentien risteyksen lähellä, Halmenniemen kautta kulkevien pyöräreitin varrella, suunnilleen kohdassa Halmeniementie 724, 52700 Mäntyharju.

Alueella on vanha myllyrakennus sekä muita vanhoja rakennuksia sekä pieni koskialue, joten kohde sopii hyvin luontokuvausta harrastaville kuvauspaikaksi.

Koska alueella on myös asuinrakennuksia, liiku koskialueelle metsän kautta, koskialueen länsipuolelta.

Katso koskialueen tarkka sijainti Mäntyharjun karttapalvelusta. Valitse vasemmalta valikosta Aineistot-kohdasta vaihtoehto Kartat > Peruskartta, niin näet Mäntyharjun alueen maastomerkinnät. Etsi sen jälkeen kartasta Korpijärvi ja sieltä itäosasta Myllylampi. Puhinkoski on Myllylammen ja Viljajärven välissä oleva alue.

Marjastus ja sienestys

Korpijärvellä on erinomaiset marjastus- ja sienestysmahdollisuudet, sillä alueella on paljon marjaisaa mäntymetsää.

Kysy alueen matkailuyrittäjiltä vinkkejä siitä, mistä suunnasta marjoja ja sieniä kannattaa lähteä etsimään.

Marjastus- ja sienestyspaikkojen etsimisessä apuna voi käyttää Mäntyharjun karttapalvelua, josta voi etsiä rauhallisia metsäsaarekkeita Korpijärveltä, jotka sopivat marjastukseen ja sienestykseen.

Vältä marjastusta ja sienestystä mökkien ja asutuksen läheisyydessä.

Geokätköjä Korpijärven alueella

Tommolansalmen luontopolku

Mäntyharjulla on useita eri geokätköjä ja Korpijärvenkin alueella niitä on useampia.

Alueen kätköjä voi etsiä geocache.fi-sivuston kartan avulla. Näet sivustolla ensiksi kartan. Zoomaa ja etsi Korpijärvi Kouvolan ja Mikkelin väliltä. Klikkaa hiirellä lähellä Tommolansalmea, jotta kartta rekisteröi, että Tommolansalmi on hakujesi keskipiste. Valitse sitten Hakulomake-välilehti ja valitse Maakunta-vetovalikosta Etelä-Savo ja Max. säde -valikosta 200 km. Klikkaa Keskipistehaku-painiketta, niin näet sekä Mäntyharjun keskustan alueen että Korpijärven lähiseudun kätköt. Huom! Kätköjen sijainti näytetään melko tarkasti, mutta tarkat koordinaatit geokätköille löytyvät vain luomalla tili geokätköpalveluun tai käyttämällä geokätkösovellusta puhelimella.

Voit ladata geokätköilyä varten ilmaisen Geocaching-sovelluksen (tekijä Groundspeak) sovelluskaupasta.

Katso: https://www.geocaching.com/play

Lisää kätköjä on esitelty pyöräilyreittien yhteydessä Korpijärven pyöräilyreitit -sivulla.

Oheinen linkki avaa kätkön kuvauksen geocaching.com-sivustolla. Tarvitset kätköpaikkojen koordinaattien selvittämiseksi Geocaching-sovelluksen.

Geokätkö / Hups, taskut vuotaa
Geokätkö / Tohiskon kääpiökylä
Geokätkö / Travel bug hotel / Lomakeskus Tommolansalmi
Geokätkö / All Saint’s Day Hexagon
Geokätkö / Halmeniemen Halmela
Geokätkö / Puhinkosken saari
Geokätkö / Lomapostia – Holiday Mail
Geokätkö / Teuvo
Geokätkö / Valtolan uimaranta
Geokätkö / Mörkökivi

Sovellukset

Lataa Geocaching-sovellus sovelluskaupoista
Google Play
Apple App Store