HISTORIAA JA LUONTOKOHTEITA KYMIJOEN VARRESSA

Elämysretkiä Kymenlaakson historiallisiin maisemiin ja erämaa-alueille

Kymenlaakson ja Kouvolan alueen kohteet

Mäntyharjun naapurikaupunki Kouvola on Kymijoen rannalla sijaitseva vajaan 90 000 asukkaan Kymenlaakson keskus. Kouvola sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä Korpijärveltä.

Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä on Repoveden kansallispuisto, joka sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun alueella. Repoveden lisäksi Kouvolan ja Kymenlaakson alueelta löytyy myös runsaasti muita retkeilyreittejä. Vierailun arvoinen kohde on myös yli 20 metriä korkea Elvingin torni, josta on mahtavat näkymät Kymenlaakson erämaa-alueille.

Koko perheen vierailukohteeksi suosittelemme ehdottomasti Tykkimäen huvipuistoa sekä sen vieressä sijaitsevaa Aquapark-vesipuistoa. Molemmissa on tekemistä myös pienemmille lapsille.

Kulttuuria ja historiaa harrastaville Kymenlaakson alue tarjoaa uniikin vierailukohteen, Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Verlan tehdasmuseoalueen Jaalassa, jonne kannattaa varata useampi tunti vierailuaikaa. Kohde sopii myös kouluikäisille lapsille. Samalla reissulla voi käydä tutustumassa myös Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon.

Lisätietoa sekä valokuvia, karttoja ja reittitietoja kohteista löytyy Visit Kouvola -sivustolta.

Katso myös muut Kouvolan alueen esitteet Visit Kouvolan sivuilta!

KANSALLISPUISTOJEN KYMENLAAKSO

Kymenlaakson tunnetuimpia retkeilypaikkoja ovat Repoveden ja Valkmusan kansallispuistot, joissa pääsee tutustumaan etenkin jääkauden jälkiin Suomessa. Kansallispuistoissa on mahdollista tutustua niin kauniisiin sileisiin järvenrantakallioihin kuin jylhiin pystyjyrkänteisiin. Pohjoisessa Kymenlaaksossa retkeillessä pääsee näkemään myös paljon erämetsää, joka isommissa kaupungeissa on jo harvinaisempi näky.

Kymenlaaksossa kannattaa tehdä retki kansallipuistojen lisäksi myös johonkin Kymijoen rannalla sijaitsevaan kohteeseen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tultaessa Korpijärvelle voi ajaa Länsi-Kymen kulttuuritien kautta, jolloin matkan varrella näkee monimuotoisesti monia Kymijoen varrella sijaitsevia historiallisia paikkoja.

Vierailukohteita

Verlan tehdasmuseo

Unescon maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo

Kouvola, Verla
Noin 50 km (45 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Elvingin torni

Elvingin torni

Kouvola, Hillosensalmi / Kirjokivi
Noin 49 km (40 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Noin 1 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Kouvola, Vuohijärvi
Noin 41 km (35 min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: 1-2 h
Lapsiperheille sopiva kohde

Tykkimäen huvipuisto

Tykkimäen huvipuisto

Kouvola, Tykkimäki
Noin 56 km (45min.) Korpijärveltä
Ajallinen kesto: Alkaen 2 h
Lapsiperheille sopiva kohde