KYMENLAAKSON JA KOUVOLAN ALUEEN KOHTEET

Mäntyharjun naapurikaupunki Kouvola on Kymijoen rannalla sijaitseva vajaan 90 000 asukkaan Kymenlaakson keskus. Kouvola sijaitsee noin 45 minuutin matkan päässä Korpijärveltä.

Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä on Repoveden kansallispuisto, joka sijaitsee Kouvolan ja Mäntyharjun alueella. Repoveden lisäksi Kouvolan ja Kymenlaakson alueelta löytyy myös runsaasti muita retkeilyreittejä. Vierailun arvoinen kohde on myös yli 20 metriä korkea Elvingin torni, josta on mahtavat näkymät Kymenlaakson erämaa-alueille.

Koko perheen vierailukohteeksi suosittelemme ehdottomasti Tykkimäen huvipuistoa sekä sen vieressä sijaitsevaa Aquapark-vesipuistoa. Molemmissa on tekemistä myös pienemmille lapsille.

Kulttuuria ja historiaa harrastaville Kymenlaakson alue tarjoaa uniikin vierailukohteen, Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Verlan tehdasmuseoalueen Jaalassa, jonne kannattaa varata useampi tunti vierailuaikaa. Kohde sopii myös kouluikäisille lapsille. Samalla reissulla voi käydä tutustumassa myös Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon.

Lisätietoa sekä valokuvia, karttoja ja reittitietoja kohteista löytyy Visit Kouvola -palvelusta.

Kouvolan alueen kohteita on myös esitelty Kouvolan matkailulehdessä (PDF). Katso myös muut Kouvolan alueen esitteet Visit Kouvolan sivuilta!

KOUVOLAN JA LÄHISEUTUJEN KOHTEET

Verlan tehdasmuseo

Facebook-ikoni Instagram-ikoni Maksullisia palveluja Ilmaisia palveluja Perheille sopiva kohde

VERLAN TEHDASMUSEO (UNESCON MAAILMANPERINTÖKOHDE)

Osoite: Verlantie 295, 47850 Verla (Kouvola)
Puhelin: +358 2041 52170
Sähköposti: museum.verla (at) upm.com
Avoinna: Toukokuun alusta syyskuun loppuun

Verlan tehdasmuseo ja tehtaan alue on historiallisesti arvokas nähtävyys Verlassa, Kouvolassa. Verlan ainutlaatuinen tehdasmiljöö valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1996.

Verlassa pääsee tutustumaan Suomen historian merkittävään vaiheeseen, teollistumisen alkuvaiheisiin, sekä tehtaan miljööseen ja tehdastyöläisten ja patruunan elämään 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella. Verlan tehdasalue oli toiminnassa 1872–1964.

Alueella on tehdasrakennusten sekä vanhojen asuntojen lisäksi mm. kohteen historiasta kertova polku, metsätietopolku, infopiste, museokauppa ja käsityöläisten puoteja, ravintola sekä lähialueen tuotteita myyvä viinimyymälä. Alueella on myös esihistoriallinen kalliomaalaus.

Tehdasalueeseen ja sen puutarhoihin ja myymälöihin pääsee tutustumaan myös ilman pääsylippua. Tehdasmuseoon tutustumista varten on ostettava pääsylippu.

Kohteeseen tutustumiseen kannattaa varata useampi tunti aikaa.

Kohde sopii lapsiperheille, joissa on kouluikäisiä lapsia.

Näkymä Elvingin tornista

Maksullisia palveluja Perheille sopiva kohde

ELVINGIN TORNI

Osoite: Hillosensalmentie, 47900 Valkeala (Kouvola)
Avoinna: Toukokuun puolesta välistä syyskuun loppuun

Repoveden kansallispuiston lähellä sijaitseva Elvingin torni on yli 20 metriä korkea vuorineuvos Rudolf Elvingin rakennuttama näköalatorni, josta on hienot näkymät Kymenlaakson erämaihin. Torni rakennettiin 1900-luvun alussa alueen metsien valvomiseksi.

Torniin on parin euron pääsymaksu.

Tornille johtavan tienristeyksen löytää Kouvolan karttapalvelusta osoitteella Kasperintie 1, 47900 Valkeala (Kouvola).

Lisätietoa kohteesta löytyy tornista vastaavan Lions Club Valkealan nettisivuilta, Visit Kouvola -sivustolta sekä Mäntyharju-Repovesi-retkeilysivustolta.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttely

Facebook-ikoni Instagram-ikoni YouTube-ikoni Maksullisia palveluja Perheille sopiva kohde

VUOHIJÄRVEN LUONTO- JA KULTTUURITALO

Osoite: Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi (Kouvola)
Puhelin: +358 50 3388 111
Sähköposti: info (at) kulttuurivuohijarvi.fi
Avoinna: Kesäkuun alusta elokuun puoliväliin

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo sijaitsee Kouvolassa, lähellä Verlaa ja Repoveden kansallispuistoa.

Kohteessa on erilaisia vaihtuvia näyttelyitä, rakkauspuisto, kahvila, taide-, käsityö- ja matkamuistomyymälä sekä matkailuinfo.

Vuohijärvellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Liput voi ostaa paikan päältä ja kausikortin Taidekeskus Salmelan verkkokaupasta.

Tykkimäen huvipuisto

Facebook-ikoni Instagram-ikoni YouTube-ikoni Maksullisia palveluja Perheille sopiva kohde

TYKKIMÄEN HUVIPUISTO JA AQUAPARK

Osoite: Kanuunakuja 2, 45200 Kouvola (huvipuisto), Käyrälammentie 20, 45200 Kouvola (Aquapark)
Puhelin: +358 5 778 700
Sähköposti: huvipuisto (at) tykkimaki.fi
Avoinna: Huvipuisto toukokuun puolivälistä elokuun loppuun, Aquapark kesäkuun alusta elokuun puoliväliin

Tykkimäki on Kouvolassa sijaitseva Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto, jossa on lähes 40 laitetta ja peliä sekä useita erilaisia leikkialueita, kuten seikkailurata, minimaatila, 5D-elokuvateatteri ja sisäleikkipaikka Mukkelis Makkelis. Alueella on paljon myös pienemmille lapsille sopivia laitteita sekä pienille lapsille sopiva ulkoleikkialue.

Alueelle pääsee ilmaiseksi ja rannekkeet sai ilta-aikaan alennettuun hintaan.

Alueella järjestetään iltaisin erilaisia ikärajattomia konsertteja klo 19 alkaen.

Aquapark sijaitsee aivan Tykkimäen vieressä, tien toisella puolella. Alueella on erilaisia vesiliukumäkiä ja vesileikkipisteitä sekä tavallinen 25 metrin uima-allas. Kohde sopii myös pienimmille lapsille.

Tykkimäen vapaa-aikakeskukseen kuuluu myös koko vuoden avoinna oleva lasten Actionpark Kouvolan Prismassa (Tommolankatu 9, 45130 Kouvola).