Lasten leikit

Vinkit lapsiperheen kesälomalle Korpijärvellä

Etelä-Savon alue on mitä mainioin kesälomakohde sekä pienten lasten että koululaisten perheille. Meillä on tekemistä useiksi päiviksi – aina parin tunnin päiväretkikohteista koko yön mittaisille patikointireissuille!

Vietä perinteinen mökkiloma lasten kanssa järvimaisemissa

Jos kaipaat perinteistä mökkilomaa lasten kanssa, Korpijärveltä löytyy useita lapsiperheille sopivia lomamökkivaihtoehtoja, joita voit vuokrata vaikka pariksi päiväksi tai useammaksi viikoksi.

Tarjolla on sekä omatoimilomailijoille sopivia perinteisiä ”mummonmökkejä” että moderneja kaikilla mukavuuksilla varustettuja huviloita.

Kaikissa lapsiperheille sopivissa mökeissämme on matala lapsiystävällinen hiekkaranta sekä turvallinen lapsille sopiva pihapiiri. Mökkejä ympäröivä luonto on pääosin tasaista metsämaastoa, jossa on helppo liikkua pientenkin lasten kanssa.

Lomailu Korpijärvellä on pienten lasten kanssa erityisen helppoa, sillä kaikki mökkiyrittäjämme tarjoavat lapsiperheille lastensängyt, syöttötuolit, vannat ja potat sekä lasten pelastusliivit lainaan ilmaiseksi, kunhan muistat varata ne etukäteen tarpeeksi ajoissa. Loman helpottamiseksi voit myös varata vuodevaatteet sekä loppusiivouksen mökkivarauksen yhteydessä.

Mukaan lomalle kannattaa pakata mieluisia leluja ja tekemistä etenkin sadepäivien varalta, mutta Korpijärvellä majoittuessa voit hyödyntää myös alueemme matkailuyrittäjien perheille varattuja aktiviteetteja.

Lainaa matkailuyrittäjiltä vaikka mölkky, lentopallovälineet tai sulkapallovälineet tai vietä ilta potkien palloa Halmeniemen urheilukentällä. Pienimpiä lapsia varten lomamökkien hiekkalaatikoille on varattu hiekkaleluja ja rannalle uimaleluja. Sadepäivinä tarjolla on esimerkiksi lainattavia sisäpelejä sekä pelikonsolit mökeissä isommille lapsille.

Mukaan Korpijärven mökkilomalle kannattaa varata lapsille ainakin oma pieni reppu, juomapullo, istuma-alusta sekä kunnolliset retkeilyyn sopivat kengät. Meillä jos missä päivät kannattaa viettää lähimetsissä ja luonnossa, joten kunnolliset retkeilyvarusteet ovat tarpeen myös perheen pienemmille. Mukaan retkille kannattaa varata myös uimapuku ja pyyhe, sillä Mäntyharjun retkeilyreittien varrelta löytyy useampi lapsille sopiva uimapaikka.

Aktiivilomalle lasten kanssa

Aktiiviloma Korpijärvellä onnistuu lasten kanssa vaikka geokätköjä etsien sekä vesistöllä liikkuen. Koko perheen retkikohteeksi sopii esimerkiksi Korpijärvessä oleva Korpisaari, jonne voi tehdä veneellä muutaman tunnin mittaisen luontoseikkailu- ja eväsretken. Kaikissa alueemme isoissa lomamökeissä soutuvene kuuluu mökin vuokrahintaan ja muut retkeilijät voivat vuokrata veneitä Lomakeskus Tommolansalmelta (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju).

Alakouluikäisten ja sitä nuorempien lasten kanssa kannattaa suunnata myös kahteen lähiseudun aktiviteettipuistoon: Kouvolan Tykkimäkeen ja Mikkelin Visulahteen.

Sadepäivinä perheen pienimmät ja miksei myös kouluikäiset voi viedä leikkimään Kouvolan Prisman Actionpark-huvipuistoon.

Yläkouluikäisten ja nuorten kanssa suosittelemme ehdottomasti päiväretkeä Repoveden kansallispuistoon sekä aktiivipäivää Mikkelin Visulahden Xon-elämyspuistossa, jossa voi kokeilla erilaisia extreme-lajeja.

Aktiivisen harrastamisen ohessa kannattaa muistaa myös rentoutua! Yläkouluikäisille ja nuorille suosittelemme lomalla myös pientä kulttuuriannosta – vierailua Mäntyharjun uusinta elämysteknologiaa edustavaan elokuvateatteriin, jossa on kesällä 2019 tarjolla useampikin nuorille sopiva leffa!

Mistä lisätietoa?

Lisätietoa lapsille sopivista vierailukohteista Korpijärven alueella sekä lähiseudulla saat alueen matkailuyrityksiltä. Yritysten nettisivuilta löytyy myös lisätietoa kunkin yrityksen omista lapsiperheille varatuista aktiviteeteista.

Korpijärven majoitusyrittäjät:

Lomakeskus Tommolansalmi: https://www.tommolansalmi.fi/

Kapiaisen lomamökit: https://www.kapiaisenlomamokit.com/

Kauppisen lomamökit: https://kauppisenlomamokit.com/fi

Ylä-Tommolan lomamökit: https://yla-tommolanlomamokit.com/fi

Julkaistu Yleinen.