Tapahtuma

Hyvää mieltä kesän 2019 pienemmistä tapahtumista Mäntyharjulla!

Mäntyharju tunnetaan sellaisista kesätapahtumista kuin Salmelan taidekesä ja Ilokuvafestivaali, mutta kunnassa tapahtuu kesäisin myös paljon muutakin.

Tästä jutusta löydät vinkkejä kunnan pienemmistä kesätapahtumista – nämäkin kaikki kokemisen arvoisia elämyksiä!

Kesätorin pop up -taidepaja ja infopiste

Mäntyharjun keskustan torilla (Savontie 1, 52700 Mäntyharju) on tarjolla tänäkin kesänä tyypillistä suomalaista kesätorin elämää. Torimyyjillä on myynnissä lähiseudun tilojen kasviksia, marjoja ja kesäkukkia, ja kesäkahvilassa saa herkutella jäätelöllä ja kahvilatuotteilla.

Torilla kannattaa kuitenkin poiketa myös muista syistä. Kesän 2019 erikoisuus on heinäkuussa keskiviikkoaamupäivisin järjestettävä Mäntyharjun kuntataiteilijan Mari Liimataisen pop up -taidepaja, jossa taide siirtyy konkreettisesti kansan keskelle. Tapahtuma on ilmainen ja se järjestetään 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7. klo 10–13.

Torilla on myös kesäaikaan Mäntyharjun kunnan matkailuinfopiste. Jos siis liikut keskustan alueella ja kaipaat vinkkejä kiinnostavista käyntikohteista, poikkea infopisteelle kysymään neuvoa!

Elokuvateatteri Kinon kesänäytökset

Mäntyharjun elokuvateatteri Kino (Kompantie 22, 52700 Mäntyharju) on elokuvateatteriteknologian edelläkävijä. Teatteri on maailman ensimmäinen Suomessa kehitettyä FLEXOUND Augmented Audio -teknologiaa hyödyntävä elokuvateatteri. Tekniikka lisää tuntoaistin mukaan äänentoistoon ja takaa elokuviin kokonaan uudenlaisen äänielämyksen.

Uudella tekniikalla varustettu leffateatteri Mäntyharjussa on siis leffafanien ehdoton vierailukohde, ja kesällä 2019 leffateatterissa on tarjolla monta mahdollisuutta kokeilla tätä uutuutta – tarjolla on niin koko perheen suosikki Lemmikkien salainen elämä -elokuvan jatko-osa, Will Smithin tähdittämä Aladdin, hauska Beatles-musiikilla höystetty komedia Yesterday sekä nuorten suosikkileffa Spider-Man – Far From Home. Heinäkuun puolivälissä Kinoon tulee nähtäville myös odotettu Disney-leffa Leijonakuningas.

Liput esityksiin ovat ostettavissa paikan päältä tai etukäteen Nettilipusta.

Mäntyharjun kesäteatterin esitykset 27.6.–12.7.2019 ja yönäytös 17.8.2019

Mäntyharjun kesäteatterissa (Iso-Pappilantie 2, 52700 Mäntyharju) on tänä kesänä ehdottomasti näkemisen arvoinen esitys, Lähtöruutuun, joka sijoittuu Mäntyharjun maisemiin.

Tarina kertoo Kake Randelinin tunnetuksi tekemien laulujen säestämänä kotiseudulleen palaavasta Kekestä, joka joutuu kotiseudulle palattuaan mukaan monenlaisiin kotikylän tapahtumiin. Esityksiä on arkisin klo 19 ja viikonloppuisin klo 14; lisäksi erikoisnäytöksenä järjestetään yönäytös 17.8.2019.

Liput esityksiin ovat ostettavissa Nettilipusta.

Löytöretki retro- ja antiikkitavaroihin 20.7.2019

Retrohenkisten ja antiikkia rakastavien lomailijoiden kannattaa suunnata heinäkuun loppupuolella Kisalan urheiluhallissa (Urheilutie 1, 52700 Mäntyharju) järjestettäville retro- ja antiikkimessuille. Tapahtumassa on mukana useita eri myyjiä ympäri Suomen. Messut ovat avoinna lauantaina 20.7. klo 10–17 ja sunnuntaina 21.7. klo 10–16.

Saunapäivänä 27.7.2019 ilmaiseksi rantasaunaan Korpijärvelle

Yle lanseerasi keväällä 2019 uuden kulttuuritapahtuman, Saunapäivä-kampanjan, jonka tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria sekä avata suomalaisia saunoja laajemmin yleisölle. Saunapäivä järjestetään lauantaina 27.7.2019.

Mäntyharjulla saunomaan pääsee ilmaiseksi Tommolansalmen lomakeskuksen kahteen rantasaunaan. Tapahtuma on mukava mahdollisuus päästä kokemaan rantasaunan tunnelma ja vesileikit järven rannalla etenkin niille, joilla ei ole kesäisin omaa rantasaunaa käytettävissään.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.

Lisätiedot tapahtumasta: https://www.tommolansalmi.fi/tapahtumat.html

Nuku yö ulkona – ilmaiseksi telttailemaan 31.8.2019

Suomen Latu haastaa suomalaiset nukkumaan yön ulkona jo neljättä kertaa peräkkäin.

Nuku yö ulkona -tapahtuman tarkoituksena on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta nukkua ulkona luonnossa.

Mäntyharjulla telttailemaan pääsee ilmaiseksi Tommolansalmen lomakeskukseen (Kouvolantie 2216, 52700 Mäntyharju) Korpijärven rannalle sekä Mäntyharjun Reissupolun järjestämään tapahtumaan Mäntyharjun keskustaan Villa Auroraan (Tervaniementie 2, 52700 Mäntyharju).

Molemmissa paikoissa on majoitusmahdollisuuksien lisäksi mahdollisuus myös hyödyntää matkailuyritysten muuta palvelutarjontaa: tarjolla on kummassakin paikassa maksullinen aamupala sekä mahdollisuus grillata omia eväitä. Tommolansalmella on myös mahdollisuus vuokrata kahta rantasaunaa sekä esimerkiksi sup-lautoja sekä käyttää muitakin lomakeskuksen palveluja ja aktiviteetteja, kuten erilaisia pihapelejä.

Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä!

Lisätiedot tapahtumasta: https://www.tommolansalmi.fi/tapahtumat.html sekä Mäntyharjun Reissupolun tapahtumasivu

Julkaistu Yleinen.